Hoe jouw werk als pm'er een stuk makkelijker wordt

Ik werk al jaren als pedagogisch medewerker bij een BSO. Elke week was ik wel op zoek naar activiteiten voor de kinderen. Google, Pinterest, je kent het wel. Ik was er maar wat druk mee.

Toen ik bij BSO Wijs! ging werken, een buiten BSO in Midden-Nederland, was ik blij verrast. Niet alleen door het concept van deze BuitenSpeelOpvang maar ook door het systeem dat zij gebruiken voor het maken van activiteitenplanningen: buitenspelletjes.nl . Er staan meer dan 300 buitenspellen in die bedacht zijn door de pedagogisch medewerkers.

Zelf ben ik van origine docent Lichamelijke Opvoeding en vind ik Buitenspelletjes.nl een uitkomst. Met de plannings-tool heb je in een handomdraai een programma klaar voor een heel jaar. Het scheelt zoveel tijd! En het zoeken op categorie is echt een uitkomst. Alle BSO locaties maken er gebruik van.

Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Het is heel simpel, je plant je activiteiten, mailt je programma naar ouders, print eventueel het activiteitenprogramma en hangt het op de deur zodat iedereen kan zien wat jouw activiteitenaanbod is, of je zoekt het programma op in je telefoon! “Is het echt zo simpel?” Ja, het is echt zo simpel!

Sinds december mag ik achter de schermen aan dit programma meewerken. Activiteiten die ik of mijn collega’s bedacht en getest hebben in de praktijk zet ik in het systeem. Dit groeit en groeit want wij spelen 52 weken per jaar buiten, dus ideeën zat! Ik kan het iedereen aanraden!

Chantal

Pedagogisch medewerker BSO Wijs!

 

 

Ga naar overzicht