De leukste buitenspelletjes met Pasen

Ei, ei, ei want we zijn zo blij. Zoek je nog inspiratie voor spelletjes met Pasen? Deze spelletjes zijn echt een eitje.

 

Roerei, spiegelei, omelet
Hoe eten jullie je ei het liefst? Maak een vuurtje met bijvoorbeeld een firesteel en leg uit op welke manieren je een ei kunt klaarmaken. Het eitje kun je lekker bakken in de heksenketel.

Eierroof

Vogels bouwen graag een nestje in het voorjaar maar doen ze dat wel op een veilige plek? Verdeel de kinderen in drie groepen: merels, spechten en roodborstjes. Iedere groep zoekt een plek in bijvoorbeeld het bos en legt daar tien eieren neer. De plek wordt gemarkeerd met lint. De bedoeling is dat er een groep kinderen het nest verdedigen en een groep kinderen eieren proberen te roven uit de nesten van de andere vogels. Als een kind getikt is, voordat hij of zij voorbij het lint is, is hij of zij af. Het spel duurt 15 minuten. Welke vogels hebben de meeste eieren nog in hun nest? En welke vogels hebben de meeste eieren geroofd?

Paasgolf

Hoeveel eieren scoor jij in het holletje? Wat gaan we doen? Dit spel maak je door kartonnen dozen te recyclen en om te toveren tot grappig paashazen.Onderaan de doos maak je een gat. Iets groter dan de bal. Zet de paashaasdozen uit in een parcours. Als golfclub kun je van alles gebruiken: een houten lat, een tak of zelfs een bezem. Wees creatief! Met een paar vrolijk gekleurde ballen of plastic eieren kun je lekker gaan golfen.

Estafette
Zet pionnen klaar, of boomstammetjes. En kook alvast een aantal eieren afhankelijk van het aantal kinderen in de groep. Kook er genoeg voor alle spellen! Natuurlijk kun je dit buiten ook doen, op vuur. Laat de kinderen met een ei op een lepel zo snel mogelijk heen en weer naar de pion lopen, zonder natuurlijk het ei te laten vallen. Beschilder na het estafettespel de eieren en laat de kinderen in groepjes de eieren verstoppen, en zoeken.

Knijpen
Kinderen mogen met 1 hand proberen een ei kapot te knijpen. Wie is er sterk genoeg?

Veel plezier!

Ga naar overzicht