Buitenspelen in de regen

Het is koud, nat, het waait flink. Naar buiten gaan met een groep kinderen is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar het is zo goed om juist dan even te bewegen, het hoofd leeg te maken en gewoon lekker plezier maken met elkaar.

Wat je allemaal kunt doen? Natuurlijk… plassen stampen!! Maar we hebben ook wat andere ideeën voor je uitgezocht, die in onze database www.buitenspelletjes.nl staan.

# Regenwormen zoeken

Als de grond vochtig is en je bent benieuwd of er regenwormen in zitten dan kun je gaan stampen. Zo komen de regenworm naar boven. Hoeveel regenwormen  kun jij “vangen”? Daarna kun je ze vrij laten en kijken hoe ze onder de grond weer wegkruipen. Of je maakt het er een race van! Welke regenworm zal het snelste onder de grond kruipen?

 

# Waterbaan maken

De hele middag regen voorspeld? Yes! Dan is er genoeg water om een regenwaterbaan te maken. Trek je regenpak aan, schepjes mee en graven maar. Ga naar de zandbak of een andere plek waar je lekker gangetjes kunt graven. Het is enorm hilarisch om middenin een stortbui gangetjes te graven.

 

# Regendrums maken

Neem lege (grote en kleine) blikken en plastic bakjes mee naar buiten als het regent. Zet ze omgekeerd onder een kapotte regenpijp of onder een struik of boom. Je kunt nu al heel goed horen wat voor verschillende geluiden de druppels maken. Zet ook eens een klein blikje op een groter blik. Dit geeft weer een ander geluid.

Succes!

Ga naar overzicht