Bloemen in de hoofdrol

Wil je gegarandeerd plezier buiten, probeer dan deze spellen eens uit met het thema bloemen. Bij uitstek geschikt in het voorjaar!

 #Bloemen memory

Bloemen zijn nu volop te vinden in de natuur. Maak je eigen spel hiermee!

De kinderen gaan buiten op zoek naar verschillende bloemen en blaadjes. Boterbloemen, madeliefjes, paardenbloemen etc. Na het verzamelen ga je de bloemen inkorten en op gelijke grootte afknippen. Vervolgens moeten de kaartjes van het spel worden gemaakt. Ook allemaal even groot, van hetzelfde papier, zo’n 20 stuks. Dan plakken de kinderen met plakband of lijm de bloemen op de kaartjes. Als de kaartjes klaar zijn kun je beginnen met memory. Zoek naar 2 dezelfde kaartjes. Wie de meeste setjes van 2 kaarten heeft die heeft gewonnen.

 

#Bloemenhoedje maken

Teken 1 ovaal (zo groot als de omtrek van je hoofd) op een stuk kartonpapier, teken er een ruimer ovaal omheen (5-10 cm) van de vorige lijn af. Knip de buitenste ovaal uit. Verdeel de binnenste ovaal in 8 taartpunten en knip de lijnen van de taartpunten uit. Maak gaatjes in de rand met de perforator om bloemen in te steken. Het hoedje is nu nog helemaal leeg. Als iedereen genoeg bloemen geplukt heeft kunnen we deze vastmaken aan het hoedje. Dit doe je door de steeltjes door meerdere gaatjes te vlechten, dan blijft de bloem goed zitten!

 

#Bloemen tikkertje

Verdeel de groep in tweeën De ene groep is de wind, de andere groep zijn de bloemen. De wind gaat in het speelveld staan, de bloemen gaan aan een kant buiten het speelveld staan. De bloemen bedenken welke bloem ze nu zijn.

Het spel kan beginnen! De bloemen vragen nu aan de wind of deze weet hoe zijn heten, ‘welke bloem zijn wij?’. Om de beurt mag de wind nu een bloemennaam zeggen. Wordt de goede naam geraden dan rennen de bloemen zo snel mogelijk naar de andere kant van het veld door het speelveld van de wind heen. De wind probeert hen af te tikken. Als een bloem afgetikt is wordt hij/zij ook wind. Zijn er bloemen aan de overkant gekomen? Dan bedenken ze daar een nieuwe bloemennaam en begint het spel opnieuw. Tot alle bloemen wind zijn geworden. Wie hield het langst vol?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar overzicht